Browshaping

bij Bloom Beauty

Wat is een browshaping?

Wenkbrauwen zijn een van de belangrijkste onderdelen van je gelaat. Mooi gestylde wenkbrauwen kunnen je blik openen en je een jeugdigere uitstraling geven.

Tijdens deze behandeling worden enkel jouw eigen wenkbrauwharen onder handen genomen. Misschien heb je van nature mooie wenkbrauwen maar kan je zelf de perfecte vorm er niet in krijgen. Of misschien ben je na jarenlang verkeerd of te veel epileren nog steeds niet tevreden over de vorm van je wenkbrauwen. Dan is deze behandeling ideaal. In enkele stappen krijg je perfecte natuurlijke wenkbrauwen.

 

De behandeling

Voor je deze behandeling laat doen, is het noodzakelijk dat je minstens 4 weken niet geplukt of geknipt hebt aan je wenkbrauwen. Anders gesteld: hoe wilder je wenkbrauwen in het salon arriveren, hoe mooier het resultaat! In het salon ondergaan je wenkbrauwen volgende stappen:

 1. Reinigen van de wenkbrauwen
 2. Tekenen en meten van jouw perfecte vorm
 3. Haren worden gewaxt en bijgeknipt
 4. Verven van de wenkbrauwen (indien gewenst)
 5. Make-up

De kleur houdt 6 tot 8 weken. Het is aangeraden om elke 4 tot 6 weken langs te komen zodat je wenkbrauwen mooi in vorm blijven. De behandeling is geschikt voor iedereen die (weinig) wenkbrauwharen heeft. Natuurlijk is het zo dat ik geen wonderen kan verrichten.

Een dunne wenkbrauw waar bijna geen haren op staan, kan ik niet omvormen tot een supervolle, dikke wenkbrauw. Heb je weinig haren en wil je zeker zijn dat deze behandeling geschikt is voor jou, mail mij gerust een foto van je wenkbrauwen en ik geef je graag mijn eerlijke mening.

Browshaping € 25
Kleuren € 10
Henna € 45
Lashlift € 65

Henna Brows

bij Bloom Beauty

Wat zijn Henna Brows?

Henna is één van de meest milde en effectieve manieren om wenkbrauwen met een natuurlijk pigment te verven. Tijdens deze behandeling worden de wenkbrauwen perfect in model gebracht, geverfd, en netjes afgewerkt. De Henna Brow behandeling is anders dan je wenkbrauwen gewoon laten verven. Het voordeel van verven met henna is dat zowel de haren als de huid gekleurd worden. Zo kunnen we prachtige, volle wenkbrauwen creëren.
De henna die ik gebruik voor het verven van de wenkbrauwen is van het merk Perfect Eyelash. Deze henna is van de puurste vorm, dit wilt zeggen: geen ammoniak, geen lood, en geen schadelijke chemicaliën. De henna word gemengd met puur water. Tevens is hij Cruelty Free en vrij van parabenen. De Henna is 6-8 weken zichtbaar op de haren en ongeveer 5-10 dagen op de huid (afhankelijk van het huidtype).

 

De behandeling

Voor je deze behandeling laat doen, is het noodzakelijk dat je wenkbrauwen niet onlangs gekleurd werden met wenkbrauwverf (minstens 4 weken geleden). En dat je minstens 4 weken niet geplukt of geknipt hebt aan je wenkbrauwen. Anders gesteld: hoe wilder je wenkbrauwen in het salon arriveren, hoe mooier het resultaat!

 

De behandeling bestaat uit:

 1. Reinigen van de wenkbrauwen.
 2. Modelleren, tekenen, en meten van jouw perfecte vorm.
 3. Haren worden gewaxt en bijgeknipt.
 4. Haren en huid worden gekleurd met henna.

 

De behandeling valt niet aan te raden:

 • Bij zwangerschap en/of borstvoeding. Dit heeft te maken met het feit dat er een reactie op de henna zou kunnen ontstaan. Als behandeling op de reactie wordt vaak antibiotica voorgeschreven en dit mag je tijdens een zwangerschap en/of borstvoeding niet gebruiken.
 • Wanneer je allergisch bent voor noten/henna.
 • Bij glycose-6-fosfaat-dehydrogenase (G6PD).
 • Indien je recent geverfde wenkbrauwen hebt (minstens 4 weken wachten).
 • Bij gebruik van lithium.
 • In combinatie met een browlift. Kleuren met henna is pas 24 uur na een browlift-behandeling mogelijk. Hiervoor dien je dus apart minstens 1 dag en maximum 3 dagen na de browlift een aparte afspraak voor te maken!
 • Je huidbeschadigingen bij de wenkbrauwen hebt (eczeem, acne,…).
 • Bij een recent geplaatste PMU/microblading.
 • Bij recent gebruik van hormoonzalven rondom de wenkbrauwen.
 • Bij recente chemische peeling of laserbehandelingen rondom de wenkbrauwen.
 • Twijfel je over een eventuele allergische reactie op de henna? Maak dan een afspraak en kom langs voor een patch test. Als je huid binnen 48 uur geen reactie vertoont, kan je met een gerust hart de behandeling ondergaan.

 

Advies na de behandeling

Na de behandeling mogen je wenkbrauwen 24 uur niet nat gemaakt worden. Vermijd crèmes, scrubs, tonic, en op alcohol en olie gebaseerde producten op en rondom de wenkbrauwen. Gebruik geen waterproof wenkbrauwmake-up. 24 uur niet in de zon of onder de zonnebank. Zo min mogelijk contact met zwembad (chloorwater), sauna, of zout water. Voor langer behoud van de Henna Brows zijn er een aantal adviezen: Gebruik geen reinigingsproducten op de wenkbrauwen, reinig de wenkbrauwen alleen met water. Wrijf niet over de wenkbrauwen bij het wassen van het gezicht maar dep de wenkbrauwen droog.

Wimperlift

bij Bloom Beauty

Wat is het?

De Lash Lift voorziet je natuurlijke wimpers van een permanente krul & lift waardoor de wimpers optisch voller en langer ogen. Deze techniek kan bij iedereen toegepast worden (korte of lange wimpers etc.).

Bij deze behandeling wordt er een krul toegepast op je eigen wimpers. Het product dat wij gebruiken om de krul in je wimpers te creëren is vergelijkbaar met het product waarmee men een permanent toepast op de hoofdharen. Uiteraard zijn de productjes die we gebruiken bij de behandeling van de wimpers hieraan aangepast (vele malen milder)

 

Hoe gaat men te werk?

Op je ooglid plaatst men een soort rubberen padje met een afgeronde bovenkant (deze ronding creëert de krultekening). Daarop worden de wimpers geplaatst, waarna ze behandeld worden met het product (de krultekening zal nu gefixeerd worden). De Lash Lift is volledig pijnloos.

Lash Keratine verzorging (in de prijs inbegrepen): nadat de Lash Lift is toegepast krijgen je wimpers ook nog een verzorgende keratinebehandeling, deze behandeling zal de wimpers voeden (vitamine-boost).

Houdbaarheid: Een Lash Lift blijft 6 tot 8 weken, afhankelijk van jouw persoonlijke groeicyclus. Dit wil zeggen dat eens er een cyclus voorbij is, de wimpers zullen uitvallen (natuurlijk proces) en plaats maken voor nieuwe. Hierdoor zal ook het kunstmatige kruleffect geleidelijk verdwijnen.

Voorzorgsmaatregelen Lash Lift
Gelieve geen oogmake-up te gebruiken 12 uur voor de behandeling van de Lash Lift.

 

Aftercare

De eerste 24 uur: Mogen uw wimpers niet nat worden en mag er geen mascara gebruikt worden. Probeer geen druk uit te oefenen op de wimpers (bijvoorbeeld gaan liggen op de wimpers) dit kan het resultaat negatief beïnvloeden omdat de Lash Lift in de uren na de behandeling nog wat kan nawerken (aantasting krultekening).

 

Na deze 24 uur:

Gebruik in de weken na de Lash Lift geen waterproof mascara, dit beïnvloed het resultaat. Reinig uw ogen niet poetsend of wrijvend, maar probeer met de krul mee te reinigen, dus omhoog en omlaag.

Duurtijd: De behandeling van de Lash Lift zal gemiddeld 40 minuten duren.

Nieuwe behandeling mogelijk: na een minimum rustperiode van 6 weken kan je opnieuw een Lash Lift laten uitvoeren.

zo vermijden we een overcurl en geven we de wimpers voldoende rust.

 

Wanneer niet mogelijk

Tijdens de zwangerschap, bij borstvoeding, bij ontsteking op het oog, wanneer men reeds wimperextensions heeft.