Permanente make-up

bij Bloom Beauty

Wat is permanente make-up?

Permanente make-up is een cosmetische behandeling waarbij er door middel van een pen met naald, pigment diep in de huid wordt geplaatst, waardoor dit semi permanent blijft zitten in de huid. ‘Normale’ make-up is iets wat niet permanent blijft zitten en dagelijks aangebracht kan worden. Voor sommige mensen kost dit veel tijd en daarom kunnen deze mensen kiezen voor permanente make-up om o.a. tijd te besparen.

 

Permanente make-up wordt ook wel micropigmentatie genoemd en lijkt als het ware op het zetten van tatoeages, maar dan minder diep. permanente make-up wordt minder diep geplaatst omdat de huid in ons gezicht veel dunner is en zo meer risico zouden lopen op migratie (uitgelopen). Doordat het minder diep wordt geplaatst vervaagt het natuurlijk ook. Na ongeveer 2 jaar is een bijwerking dan ook aangeraden.

Ogen
Deepliner € 250
Eyeliner € 275
Wing € 300
Schaduwliner € 325
+ onderkant € 100

Wenkbrauwen
Hairstrokes € 375
Powder brows € 375
Combi brows € 400

Lippen
Lipblush € 425
Extra bijwerking binnen de 3 maand € 60
Bijwerking binnen 1 jaar -40%
Bijwerking binnen 2 jaar -30%
Bijwerking binnen 3 jaar -20%

PMU removal
Eerste behandeling € 135
Vervolgbehandeling € 85

De voordelen van permanente make-up

 1. U zult er geweldig uitzien zonder uren voor de spiegel door te brengen.
 2. De resultaten kunnen jaren meegaan (u dient kleuren wel bij te laten vullen).
 3. Het veegt niet uit.
 4. U bespaart tijd bij het aanbrengen van make-up.
 5. Het is geweldig voor mensen met een drukke levensstijl.
 6. U wordt ‘s ochtends wakker en ziet er perfect uit.
 7. Het kan het vertrouwen herstellen.
 8. Geen stress meer om het te krijgen zoals u dat wilt.
 9. Geen bevende handen meer.
 10. Het kan fouten zoals littekens, gespleten lip, vlekken of kleurverschil verbergen.
 11. Als u allergisch bent voor (goedkope) make-up, is permanente make-up de oplossing.
 12. Eenvoudig wanneer u veel sport; u ziet er goed uit voor en na een training.
 13. Het geeft veel meer karakter aan uw gezicht.

De nadelen van permanente make-up

 1. Het kan infecties en littekens veroorzaken.
 2. Het resultaat kan niet zijn wat u had verwacht. Deze resultaten zijn dan permanent. Het wijzigen of verwijderen van de PMU kan het resultaat niet altijd ongedaan maken.
 3. PMU kan na verloop van tijd vervagen, door schade of levensstijl.
 4. Wanneer het resultaat niet gewenst is, kan verwijdering pijnlijk en
  langdurig zijn. Dit wordt o.a. gedaan met laserbehandelingen.
 5. De behandeling kan pijnlijk zijn.

Wenkbrauwen

bij Bloom Beauty

Welke techniek?

 1. Powderbrow: De poedertechniek wordt gebruikt om de wenkbrauw in te kleuren. Zoals je met een potlood je wenkbrauwen opvult.
 2. Hairstrokes: Ook bekend als 3D wenkbrauwen is een techniek die een heel mooie natuurlijke oplossing kan bieden voor mensen die weinig tot geen haartjes meer hebben.
 3. Combi-brow: De wenkbrauw wordt hier opgebouwd van een hairstroke techniek naar een poedertechniek, deze techniek is perfect om wenkbrauwen te vervolledigen die hier en daar wat haartjes te kort komen door overmatig plukken of dergelijke.
ombre powder brows
ombre powder brows
ombre powder brows

Ogen

bij Bloom Beauty

 1. Deepliner: Een lijntje die tussen de bovenste wimpers wordt aangebracht. Zorgt voor een mooie aflijning van je oogcontour
 2. Eyeliner: Een lijntje die tussen en boven de wimpers wordt aangebracht. de eyeliner is iets beter zichtbaar en eindigt op het laatste wimpertje.
 3. Eyeliner met wing: Een stevige eyeliner met een vleugeltje op het einde. ook wel “bambi eyes” genoemd.
 4. Smokey eyeliner: Door middel van schaduw kan de eyeliner als een smokey eye geplaatst worden, of voor klanten die liever een zachtere
  dusty eyeliner zien. Deze kan in alle vormen en maten geplaatst worden.
 5. Onderlijn: Lijntje onder de waterlijn aan de onderkant. Vervaagt iets sneller dan de bovenkant. Is niet voor iedereen geschikt. Deze kan
  enkel geplaatst worden in combinatie met de bovenkant!

Op de dag van uw afspraak

 Uw op maat gemaakte wenkbrauwen worden ontworpen om uw gelaatstrekken perfect aan te vullen. U bent volledig betrokken bij het ontwerpproces en de behandeling begint pas wanneer u 100 procent tevreden bent met de vorm en de pigmentkleur van uw nieuwe wenkbrauwen/eyeliner/lippen.

Een lokale verdovingscrème wordt vervolgens op het wenkbrauw gebied aangebracht en werkt 20 tot 30 minuten in. Dit is een essentieel onderdeel van de behandeling, die ervoor zorgt dat u comfortabel en pijnvrij bent tijdens de procedure.

Ten slotte zullen we het vooraf geselecteerde hypo allergische pigment in de bovenste lagen van de lederhuid aanbrengen, waarbij het ontworpen wenkbrauw/eyeliner/lippen frame wordt gevuld met de geselecteerde semi-permanente make-up techniek.

  De touch-up

  Meteen na de eerste behandeling zullen uw wenkbrauwen donkerder lijken dan uw gekozen kleur. Verwacht echter dat de vervaging de
  komende twee weken aanzienlijk is.Het pigment van elke eerste toepassing kan 30 tot 50 procent vervagen.

  Een touch-up behandeling is vereist binnen vier tot zes weken, wanneer het genezingsproces is voltooid.

  Tijdens de touch-up worden uw nieuw ontworpen wenkbrauwen/eyeliner/lippen opnieuw verzadigd met meer pigment. Het is ook mogelijk om in dit stadium enkele kleine aanpassingen aan de vorm aan te brengen, om ervoor te zorgen dat we uw droom wenkbrauwen/eyeliner/lippen te bereiken.

   Tips na de behandeling

    Wanneer je kiest voor permanente make-up houdt dan rekening met een aantal belangrijke dingen voor nazorg. Ik geef je een aantal tips na de behandeling en veel vind je hier. Direct na de behandeling is goed zorgen voor de behandelde huid een pre. Om lang te blijven genieten van het resultaat is goede verzorging van je huid en de behandelde delen altijd belangrijk.

    

   Direct na de behandeling

   Wat kan voorkomen na de behandeling medische en cosmetische tatoeage tips na de behandeling.

   De eerste paar dagen lijken de kleuren feller, schrik niet. Na genezing trekt dit bij naar gewenste kleur. Sommige kleuren worden tot 45% lichter. Bovendien geven de korstjes de eerste paar dagen een optisch donkerder beeld dan het uiteindelijke resultaat. Pulk niet aan de korstjes. De korstjes of velletjes laat je zitten, dat hoort bij het genezingsproces. Ze laten vanzelf los en dat is goed voor een optimaal resultaat. Na de behandeling met permanente make-up kan de huid lichtjes zwellen, daarom mag je zeker ijs leggen! Die zwelling verdwijnt heel snel.

   Smeer tot 10 dagen de zone in met teramicyne oogzalf/lipcreme. Na 3 dagen mag je de gepigmenteerde zone, die je met de crème verzorgt, elke dag 1 x licht afspoelen onder de douche of kraan. Maar tot 8 dagen na de behandeling mag de huid niet week worden. Dus geen zwembad, sauna of zonnebank. Door invloeden van buitenaf, zon en daglicht, en door het vernieuwen van de huid (iedere 28 dagen) vervaagt de kleur. Hoe lichter de pigmentkleur, hoe sneller de permanente make-up vervaagt. Voorkom zonlicht en smeer altijd een hoge factor créme, liefst SPF 50.

    

   Permanente make-up vervaagt

   Door de jaren heen vervaagt de permanente make-up vooral rond jouw wenkbrauwen of lippen steeds meer. De zon, celvernieuwing en het verouderingsproces doen afbreuk aan de kleur. Jezelf opmaken geeft niet langer het gewenste effect. Tijd om de permanente make-up opnieuw bij te werken.

    

   Hierdoor vervaagt jouw permanente make-up:

   ★ Uv-straling
   ★ Een snelle stofwisseling
   ★ Medicatie

   Lichte kleuren vervagen eerder dan donkere kleuren. Wenkbrauwen en lippen moeten gemiddeld na 1.5 tot 2 jaar bijgewerkt worden. Donkere kleuren zoals die van een eyeliner vervagen na 3 jaar.

    

   PMU Removal

   We kunnen PMU heel goed door middel van PMU removal voor je verwijderen. We kunnen de permanente make-up op deze manier op een veilige en gecontroleerde manier verwijderen. Met een natuurlijke vloeistof wordt de oude pigmentatie stapsgewijs verwijderd. Het kan dus voorkomen dat er meerdere sessie nodig zijn om tot het gewenste resultaat te komen.

   Het gebruik van phi removal heeft een groot voordeel, de pigmentatie wordt uit de huid geduwd en niet in het lichaam opgenomen. Een erg snelle en veilige manier dus voor het verwijderen van permanente make-up. Verder kennen deze behandelingen nog andere voordelen, zo kunnen er ook rode pigmenten mee verwijderd worden. De huid geneest erg snel na de behandeling.

   De behandeling wordt als pijnloos ervaren en er is geen risico op littekens of pigmentverstoring op de plek die we behandelen. Ongeveer Acht weken na de phi removal behandeling is de huid klaar voor een nieuwe removal behandeling of voor een nieuwe semi permanente make-up behandeling.